afstand

En af vores største leverandører inden for celledyrkningsprodukter er tyske Greiner Bio-One, som tilbyder et bredt spektrum af celledyrkningsudstyr til forskellige celletyper og cellelinjer. Siden 1989 har In Vitro været officiel leverandør i Danmark for Greiner Bio-One, som har et stærkt fokus på kvalitet, miljø og klima og bl.a. vil være klima-neutral i 2030.

Under varemærket CELLSTAR® tilbyder Greiner Bio-One en højkvalitets produktserie til celledyrkning. Serien inkluderer bl.a. celledyrkningsflasker, -skåle, -plader og -rør i flere formater og med forskellige overfladebehandlinger til enhver anvendelse og til alle celletyper. CELLSTAR® produkterne bliver produceret i en automatiseret proces og med afsæt i et konsistent kvalitetskontrolsystem samt højkvalitets råmaterialer, hvilket garanterer kvalitet og stabilitet. Produkterne har forskellige cellekulturoverflader, som passer til forskellige cellekulturer for bedre resultater. 

Her kan du få overblik over Greiner Bio-One’s CELLSTAR® produktserie: Celledyrkningsflasker, celledyrkningsskåle, multibrøndsplader, membranindsatser, celledyrkningsmikroplader og celledyrkningsrør.

Vi er klar til at hjælpe dig. Har du spørgsmål til produkter? Er der produkter, du ikke kan finde på in-vitro.dk? Lad os hjælpe dig.

>> Ring til os: +45 48 47 50 70
>> Skriv til os: info@in-vitro.dk


Fire typer cellekulturoverflader

CELLSTAR® STANDARD-TC

Standard TC-produkter har en fysisk modificeret overfladebehandling, der forbedrer celleadhæsion


CELLSTAR® ADVANCED-TC

Advanced TC-produkter passer til dyrkning af celler som er sensitive eller dyrket under begrænsede vækstbetingelser (serumfri eller serumreduceret). 

Den avancerede TC-polymermodifikation er baseret på en innovativ teknik, hvor cellekulturoverfladen modificeres fysisk for at fremme cellulære egenskaber og funktioner. Forbedret cellevedhæftning og højere spredningshastigheder styrker og accelererer celleudvidelse.


CELLCOAT® 

Produkter i CELLCOAT®-serien har protein modificerede overflader og er belagt med poly-lysin. Poly-D-Lysine (PDL) og Poly-L-Lysine (PLL) er syntetiske molekyler, der bruges til at forbedre adhæsionen af forskellige celletyper til polystyrenoverflader.

CELLCOAT® er den ultimative løsning til cellekulturapplikationer, der kræver de mest naturlige kulturbetingelser, såsom primærceller og stamceller. Da PDL er syntetisk, er det fri for urenheder, der bæres af andre proteiner.

Udover en forbedret vedhæftning og spredning af primære celler og forskellige cellelinjer, er CELLCOAT® særdeles velegnede til serumfri og serumreduceret celledyrkning og eksperimenter, som inkluderer yderligere vasketrin eller stressende procedurer, som f.eks. transfektion. Desuden kan differentieringen af individuelle celletyper forbedres gennem proteinbelægningen.


CELLEAFVISENDE OVERFLADE

En innovativ kemisk polymermodifikation gør at den celleafvisende overflade ikke nedbrydes eller udvaskes under almindelige cellekulturbetingelser, hvilket gør denne overflade ideel til native cellekulturforsøg.

Om end de er meget forskellige, så er de to overfladebehandlinger CELLCOAT® og Advanced TC™ effektive til dyrkning af sensitive cellelinjer og primære celler. I CELLCOAT®-serien er udstyret coatet med ekstracellulære matrixproteiner eller mimetika såsom kollagen type I, fibronectin, laminin, poly-D-lysin og poly-L-lysin.

Advanced TC™ er derimod en fysisk-kemisk polymermodifikation. De to forskellige overfladebehandlinger er fælles om at fremme væsentlige cellulære funktioner, såsom morfologi og adhærens, spredning, transgen aktivitet og differentieringsstatus.


Brød 1

Celledyrkningsflasker


Celledyrkningsflasker


I sortimentet er der standard- og filterhætte cellekulturflasker med forskellige overflader. Ligesom der er flasker med forskellige vækstarealer for adhærente celler, nemlig 25, 75 og 175 cm2, hvor påfyldningsvolumen til suspensionsceller ligger på 50, 250, 550 og 650 ml. Det kantede design på flaskehalsen giver optimal adgang for arbejde med celleskraber og pipetter. Stablekanten på toppen af flaskerne sikrer stabilitet og let stabelbarhed i inkubatoren. Begge sider har en påtrykt graduering for lettere påfyldning. Ud over filterskruelåget tilbyder Greiner Bio-One et standardskruelåg med en sikret klik-ind ventilationsposition, som sikrer gasudvekslingen i flasken. Se udvalget her:

 • CELLSTAR® Standard TC celledyrkningsflaske (Rødt låg)
 • CELLSTAR® Advanced TC celledyrkningsflaske (Blåt låg)
 • CELLCOAT® celledyrkningsflaske (Rødt låg)
 • Suspension celledyrkningsflaske (Hvidt låg)
 • Celleafvisende overflade celledyrkningsflaske (Hvidt låg)
 • AutoFlask celledyrkningsflaske til automatiserede systemer


>> Se udvalget af celledyrkningsflasker fra Greiner Bio-one her


Celledyrkningsskåle

Vækststørrelser fra 8,7 til 143 cm² og nominelle størrelser på 35, 60, 100 og 145 mm. Til cellekulturskåle med vækstarealer på enten 58 eller 143 cm², kan vi levere varianter med side-højder på 20 mm (til specielle anvendelser). Ud over standardformater tilbyder vi 35 mm cellekulturskåle, der er udstyret med fire indvendige ringe. Standard-cellekulturskålene er blevet behandlet for at optimere vækst og vedhæftning. Fås med CELLSTAR® Standard TC, CELLSTAR® Advanced TC, CELLCOAT® og celleafvisende overflade.

Har du brug for sterile cellekulturskåle uden nogen form for belægning til suspensionskultur, fås det også. Alle cellekulturprodukter i denne serie er pakket brugervenligt under sterile forhold, for sikker håndtering af prøver uden risiko for cellekulturkontamination.

 • Fremstillet af meget transparent polystyren
 • Kan stables for at spare laboratorieplads
 • Ventilationskanaler for optimale gasudvekslingsniveauer
 • Fås uden TC-behandling til suspensionskultur
 • Steril og brugervenlig emballage


>> Se udvalget af celledyrkningsskåle fra Greiner Bio-One her


Celledyrkningsskåle


Multibrøndsplader til celledyrkning

Multiwell


Polystyren (PS) multibrøndsplader fra Greiner Bio-One fås med 6, 12, 24 og 48 brønde. Multibrøndspladerne har enten en fysisk behandlet overflade (til adhærente cellekulturer) eller en hydrofob overflade (til suspensionskulturer og hybridomceller). 

De ensartede pladedimensioner (brønddybde, diameter og afstand mellem brønde) overholder ANSI-standarder, hvilket muliggør nem manuel og automatiseret håndtering. Ligeledes har pladerne et trykt lotnummer for sporbarhed.

 • Høj klarhed/gennemsigtighed og lav autofluorescens
 • Låg muliggør optimal gasudveksling med den lavest mulige fordampning
 • Enkeltpositionslåg forhindrer krydskontaminering
 • Alfanumerisk brøndkodning
 • Skriveområde og lotnummer på hver plade
 • Kompatibel med automatiserede systemer


En forhøjet kant på hver brønd og et lavfordampningslåg reducerer risikoen for krydskontaminering mellem brøndene markant. Pladerne stables nemt, både med og uden låg. På grund af det avancerede design opretholder pladerne vigtige funktioner som konstant varme og gas udligning, selv når de er stablet.


>> Se udvalget af multibrøndsplader fra Greiner Bio-One her


Cellekulturindsatser - ThinCert®’sThinCert®’s også kaldt cellekulturindsatser

Til avancerede celle- og vævskulturapplikationer tilbyder Greiner Bio-One en omfattende serie af membranindsatser - ThinCert®’s.

Ved hjælp af det gennemsigtige polystyren-materiale er det muligt at betragte cellekulturerne fra begge sider. Det gør det nemmere at observere, tælle, måle og hvad der ellers måtte være behov for i forbindelse med analysen. Når cellekulturindsatserne placeres i en brøndplade, danner ThinCert™ cellekulturindsatser med porøse PET-membraner et torumssystem, der efterligner en række forskellige in vivo-situationer, såsom:

 • Migration og flytning af celler
 • Parakrin signalering mellem forskellige cellepopulationer
 • Dannelse af tætte celle-celle-forbindelser og epitelpolarisering
 • Vektoriel transport mellem to lumen
 • Vævsvækst og -differentiering ved luft-væske-grænsefladen

ThinCert™ cellekulturindsatser kombinerer ensartet høj kvalitet med et brugervenligt format. PET-membranen er solidt fastgjort, og kan let skæres ud og udsættes for nedstrømsbehandling, såsom immuncytokemi og sektionering.

Thincerts anvendes i forbindelse med forsøg, der omfatter kultivering af celler, eller hvor der er brug for cellemigrering eller andre transportprocesser på celleniveau.

Ved at kombinere 6 forskellige membranspecifikationer (porestørrelse og tæthed) i geometrier passer de til plader med 6, 12 og 24 brønde. Der findes også en ThinCert® plade med 6 og 12 brønde.

ThinCert® cellekulturindsatserne er velegnede til en bred vifte af applikationer, herunder transport-, sekretions- og diffusionsundersøgelser, migrationseksperimenter, cytotoksicitets-testning, ko-kulturer, Transepithelial/Endothelial elektrisk modstand (TEER) målinger, samt primær cellekultur.


  Thincerts


  Hos In Vitro finder du et stort udvalg af forskellige former for thincerts til dyrkning af cellekulturer i laboratoriet, som tilbyder disse fordele:

  • Forbedret celleadhæsion gennem fysisk overfladebehandling
  • Forenklet pipettering på grund af selvløftende geometri
  • Forbedret pipettering og gasudveksling


  >> Se Thincerts fra Greiner Bio-One her


  Mikroplader

  Mikroplader


  Til cellekultur fører Greiner Bio-One en serie på 96-, 384- og 1536-brønds mikroplader også kaldt for mikrobrøndsplader og Greiner Bio-One har også i denne kategori en Masterblock-serie. Afhængigt af applikationen er brøndprofilen en nøglefunktion i en 96-brønds cellekultur-mikroplade. En ’chimney well’ mikroplade har samme brøndprofil som en standard F-bund plade.


  Forskellen er det skorstenslignende arrangement af brøndene, hvor hver brønd står for sig selv. Derved minimeres risikoen for kontaminering fra prøvemateriale, der bliver overført.

  Klarbundsmikroplader har pigmenterede vægge og en gennemsigtig tyndfilmsbund, den såkaldte μClear®-bund. I modsætning til standard mikroplader med en solid polystyrenbund er de ideelle til cellekultur og mikroskopiske applikationer, hvor der benyttes fluorescens- eller luminescensdetektionsmetoder.

  For mange applikationer er en reduktion af prøvevolumenet en vigtig egenskab. Mikroplader med 96 brønde med halvt areal, kan være et alternativ. De kan pipetteres automatisk såvel som manuelt uden problemer og tillader en reduktion af prøvevolumenet op til 50 %.

  Mikrobrøndsplader fås med forskellige brøndforme:

  • F-bund: Flad bund
  • V-bund: Spids bund
  • U-bund: Rund bund


  Vælg mellem flere cellekultur-overfladebehandlinger.

  Til ikke-klæbende celler vælg mellem: CELLSTAR® Suspension og CELLSTAR® celle-afvisende overflade. 
  Til klæbende celler vælg mellem: CELLSTAR® TC, CELLSTAR® ADVANCED TC og CELLCOAT® med proteinbelægning.


  >> Se udvalget af mikroplader fra Greiner Bio-one her


  Celledyrkningsrør

  CELLSTAR® CELLreactor

  CELLSTAR® polystyren cellekulturrør er fremstillet af krystalklart polystyren og har en fysisk behandlet overflade, der forbedrer celleadhæsion. Fås bl.a. med skruelåg og to-positionslåg.

  Greiner Bio-One’s CELLSTAR® CELLreactor™ kan bruges som en lille bioreaktor til suspension og sfæroid cellekultur, hvilket letter miniaturisering af storskala opsætninger og maksimerer antallet af parallelle eksperimenter.

  CELLreactor™ kan også anvendes til udvidelse af aerobe bakterier, gær eller andre mikroorganismer i rystede kulturer samt opbevaring af komponenter og væsker, der kræver gasudveksling.


  >> Se udvalget af CELLreactors fra Greiner Bio-One her


  Cellreactor


  30 års partnerskab med Greiner Bio-One

  In Vitro A/S er officiel Greiner Bio-One leverandør og i over 30 år, har vi samarbejdet om at levere kvalitetsprodukter til de danske laboratorier. Tyske Greiner Bio-One er en førende leverandør af specialprodukter til blandt andet dyrkning og analyse af celle- og vævskulturer. Virksomheden arbejder seriøst med innovation og udvikling og er for eksempel den første producent, der introducerede en mikroplade i 1536-brøndsformat. Det satte nye standarder med hensyn til automatisering, ydeevne og omkostningsreduktion.


  Det er også en virksomhed, som arbejder fokuseret med kvalitet, miljø- og klimaudfordringerne. De har udviklet en bæredygtigheds strategi: Blue Plan og arbejder med bæredygtig udvikling på flere områder. Se mere her: https://www.gbo.com/en-int/spotlight/sustainability


  Greiner Bio-One er certificeret efter de internationale standarder: DIN EN ISO 9001 (Quality Management), EN ISO 13485 (Quality Management Medical Devices) og EN ISO 50001 (Systematic Energy Management).


  I over 30 år har In Vitro oparbejdet specialisterfaring inden for celledyrkning og flere af vores medarbejdere har arbejdet i branchen i mange år. Som eksklusiv distributør for førende producenter inden for celledyrkningsprodukter bliver vores team løbende undervist, trænet og introduceret til nye produkter af vores producenter.


  Derfor er vi godt klædt på til at vejlede og hjælpe dig med de udfordringer, du måtte have i dit celledyrkningslaboratorium. Der er ikke noget problem, der er for lille eller for stort for os.


  Overfladebehandling